Andrej Bauer

(?, 1971)

Matematik. Je izredni profesor na Fakulteti za matematiko in fiziko. Področje dela so osnove matematike in teoretično računalništvo.

Diplomiral je 1994 na Univerzi v Ljubljani z nalogo Seifertovi vlaknati prostori, za katero je dobil  Prešernovo nagrado študentom. Doktoriral, pridobil naslov Doctor of Philosophy, je na Univerzi v Pittsburghu leta 2000 z disertacijo The realizibility approach to computable analysis and topology.

Je izredni profesor na Fakulteti za matematiko in fiziko za predmete Računalništvo 1, Računalništvo, Teorija programskih jezikov. Mentorstvo diplomskih nalog je možno iz področij: logika, teorija izračunljivosti, teorija množic, teorija kategorij, intuicijonistična in konstruktivna matematika, izračunljiva topologija in analiza, programski jeziki.

Objavljenih ima 17 originalnih znanstvenih člankov, 2 vabljeni predavanji na matematičnih konferencah, 8 drugih objavljenih konferenčnih prispevkov, 4 samostojne študijske publikacije: logika kategorij, teorija programskih jezikov, Mathematica, Java.
Izven delovnega časa, med drugim, ustvarja zbirko fotografij matematikov in vadi aikido.

Viri:
[1] Slovenski matematiki (kronološko)
[2] Andrej Bauer 
[3] bibliografija na izum.siOpis:Matematik. Je izredni profesor na Fakulteti za matematiko in fiziko. Področje dela so osnove matematike in teoretično računalništvo.
Ključne besedeMatematik