Igor Klep

(?, 1978)

Matematik. Je docent za matematiko na FNM Univerze v Mariboru. Raziskuje v realni algebri.

Kot maturant Gimnazije Ptuj je bil 1996 član slovenske ekipe na 37. mednarodni matematični olimpijadi v Bombaju. Dosegel je bronasto medaljo. Diplomiral je 2001 in za diplomsko delo Homogeni izrek o pozitivnosti dobil Prešernovo nagrado študentom. Doktoriral je 2006 na Univerzi  v Ljubljani z disertacijo Realni spekter nekomutativnega kolobarja in vložitve urejenih in  *-urejenih celih kolobarjev v obsege pod mentorstvom Jake Cimpriča. Je docent na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani in na Fakulteti za naravoslovje in matematiko (FNM) Univerze v Mariboru.

Je član Slovenske skupine za realno algebro in raziskuje razširitve realne algebre na nekomutativne strukture. Objavil je 32 izvirnih znanstvenih člankov, od tega 5 v letu 2011, 14 znanstvenih prispevkov na konferencah, 44 recenzij in ocen in 1 visokošolski učbenik z recenzijo Realna algebraična geometrija s poudarkom na realni algebri in pozitivnih polinomih, Ljubljana 2011, 159 strani. Objavljenih ima 25 predavanj na tujih univerzah. Bibliografski seznam se v 2011 konča pri številki 144.

2011 je bil mentor 1 doktorandki na Univerzi v Konstanzi, Nemčija.

Viri:
[1] Mathematics Genealogy Project
[2] Slovenian Real Algebra Group
[3] Oddelek za matematiko in računalništvo, Fakuleta za naravoslovje in matematiko  
[4] bibliografija na izum.si
[5] Slovenski tekmovalci na MMO, DMFAOpis:Matematik. Je docent za matematiko na FNM Univerze v Mariboru. Raziskuje v realni algebri.
Ključne besedeMatematik